Vi på kostmanualen.se brinner för att reda ut svaren på kluriga hälsofrågor och göra dem tillgängliga för så många som möjligt. Idag svämmar Internet över av information om vad vi ska äta, hur vi ska träna och vilka kosttillskott vi ska ta. Men vem kan man egentligen lita på när det kommer till vad som är hälsosamt och inte?

Idag tycks det finnas fler hälsocoacher, personliga tränare, hälsotester och gymkedjor än någonsin. Men ändå är det många av oss som inte mår bra. Allt fler lider av depression, autoimmuna sjukdomar, magproblem och fertilitetsproblem. Varför?

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare gå till botten med sina hälsoproblem. Vi gör vårt bästa för att skapa lättläst och intressant innehåll som besvarar de vanligaste frågorna kring hälsa. Vi djupdyker gärna i ämnen som ligger oss extra varmt om hjärtat, som till exempel kvinnohälsa, tarmflora och sköldkörtelproblematik.

Det är viktigt för oss att allt vi skriver baseras på research från förtroliga källor. När vi skriver en artikel tittar vi alltid på vad forskningen säger först. Idag finns det studier som bevisar att många sjukdomar kan botas med kost och livsstilsförändringar. Det är ett välkänt faktum att det vi äter påverkar vår hälsa. Men exakt vad vi ska äta och inte kan diskuteras.

Vårt mål är att besvara frågor kring kost och hälsa utifrån vad forskningen säger, bortsett från vilken diet som trendar i media.

Vi håller oss till följande principer:

  • Vårt innehåll baseras på research från förtroliga källor och har sin grund i forskning
  • För att säkerställa att vårt innehåll är relevant uppdaterar vi regelbundet våra artiklar. Vi välkomnar läsare som har frågor, feedback eller funderingar kring vårt innehåll att kontakta oss. 
  • Vi är öppna med att vår sajt innehåller affiliatelänkar och att vi får provision på köp som görs via dem. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skapa innehåll som är gratis för dig att ta del av. 
  • Vi strävar efter att hjälpa läsare gå till botten med sina hälsoproblem, men vi är inte kvalificerade att ge läkarråd. Om du är orolig för din hälsa uppmanar vi dig att alltid kontakta vården i första hand.